2008. október 8., szerda

Hogyan lehet eljutni Finnországba?

A legegyszerűbb és a leggyorsabb repülővel utazni.
A legkényelmesebb MALÉV-Finnairrel(www.malev.hu, www.finnair.fi) utazni, de nem ez a legolcsóbb megoldás. Egy oda-vissza út 70-110000 Ft-ba kerül, és Helsinkibe érkezünk. Viszont a poggyászok súlytúllépését, méretét nem veszik komolyan, ha nem jelentos a tullepes. A fapadosoknál egy oda-vissza út kis szerencsevel 20000-ből is kijöhet, de több napos útra kell számítani, kivetel a wizzair Budapest-Turku direkt jarata, úgyhogy kizárólag ráérős embereknek ajánlom, akik nem bánják, ha esetleg hajnalban indul a gép és másnap a csatlakozás is.
Ajánlom a következő útvonalakat:
- Wizzair (www.wizzair.com):
Budapest-Turku: direkt jarat
Budapest-Stockholm, majd onnan komppal (www.vikingline.fi, www.tallinksilja.com) Turkuba. Egy sved ismerosom szerint a norveg airlinessal sokkal erdemesebb utazni, ha ezt a kompos megoldast szeretned.
- Lufthansa (www.lufthansa.com): Budapest-Munchen/Frankfurt-Helsinki, altalaban 4-6 oras ut.
- Ryanair (www.ryanair.com): Sajnos atszallassal sem lehet igazan mar a ryanairrel Finnorszagba eljutni, mivel Budapestrol a jarataik Angliaba, Finnorszagbol pedig Nemetorszagba vannak...En annak idejen megjatszottam a Budapest-Dublin-Tampere utvonalat. :D

Egyes hiresztelesek szerint erdemes utazasi irodaknal is probalkozni repulojegy ugyben, ugyanis par 10.000 Ft-tal olcsobban juthatunk hozza a jegyekhez akar egy hettel az utazas kezdete elott, mintha direktben a MALEV/Finnairtol vasarolnank honapokkal elore.

Nincsenek megjegyzések: